Portugalia do zjedzenia – Bartek Kieżun – recenzja
Portugalia do zjedzenia – Bartek Kieżun – recenzja
Kiedy byłam pierwszy raz w Portugalii nie jadłam jeszcze ryb i podchodziłam ze szczególnym sceptycyzmem do bacalau a tłustełki typu francesinha mi nie smakowały. Na szczęście jadłam owoce morza, bo inaczej bym padła z głodu. Przez tydzień żywiłam się arroz de marisco i cienkimi zupkami typu caldo verde, kawą bika, oliwkami, winem i pastéis de nata. W sumie nie było tak źle, ale kuchnia portugalska nie kojarzyła mi się z mistrzostwem świata. Teraz już wiem że ryby są pyszne a do tego Krakowski Makaroniarz wła... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ugotowane pozamiatane
Autor
Kamila Tokarska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryby, ryż, ryba, fasola, owoce morza, zupa, dorsz, ciasto, deser, sałatki, sałatka, chleb, desery, kiełbasa, ananas, marchewkowe, ciasto marchewkowe, szparagi, wieprzowina, kanapki, sałatka z ryżem, ryż z warzywami, ciasto z orzechami
Inne przepisy z Ugotowane pozamiatane
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję