Chipsy z pomidorów w dwóch smakach przygotowałam, do jednych cukier puder, do drugich chili dodałam. Ostre i delikatne, jak kto woli, a można ich przygotować ile kto chce, dowoli. Takie chipsy można same zajadać lub do sałatek, różnych dań dodawać. Trochę długo się na nie oczekuje, ale jeśli ktoś je lubi i kupuje, to lepiej samemu przygotować i smakami świeżych chipsów się delektować. ŁAGODNE Składniki: 1/2 kg pomidorów podłużnych np. limo suszony czosnek w proszku lub w płatkach świeżo mielon... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.