Pierś z kurczaka to bardzo powszechny składnik do wielu dań. Smażone, małe kawałki piersi z kurczaka doskonale nadają się do dań obiadowych, sałatek a także jako smaczna szybka przekąska. Niezwykle smaczne i soczyste, z ulubionymi przyprawami. Składniki: * 750 g piersi z kurczaka * niepełne pół łyżeczki soli * 3-4 łyżki oleju * pół łyżeczki ostrej papryki * pół łyżeczki przyprawy gyros, meksykańskiej bądź przyprawy do kurczaka (rodzaj przyprawy dobierany jest w zależności od tego do czego potrzebny jest ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...