Zimą desperacko poszukuję witamin, energii, koloru i rumieńców. Wszędzie wyblakłość i szarobur. Wybór warzyw i owoców ograniczony, więc zadanie utrudnione -ale nie niemożliwe. Sprzymierzeńcem w tej misji staje się poczciwy burak – dostępny i tani, na pewno nie można mu odmówić koloru i rumieńców jak też wielu właściwości prozdrowotnych. Lubię go upiec na zapas ( przy pieczeniu innych dań) by potem w każdej chwili móc przygotować szybką sałatkę, albo położyć plaster na grzance z serem kozim, polanego em... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...