Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim

Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim

Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim

polędwiczka wieprzowa (ok. 400 g), 5 łyżek pestek słonecznika, 5 łyżek pestek dyni, 2 łyżki miodu*, opakowanie ciasta francuskiego, 2 - 4 arkusze papieru ryżowego, sól, pieprz, tłuszcz do smażenia jajko, puree z pasternaku: 300 g pasternaku, 300 ml mleka, 1 łyżka masła, 2 łyżki śmietany 30%, sól, sałatka: 3 żeńskie kwiaty cukinii, rukiew wodna Pasternak umyć, obrać pokroić na kawałki. Włożyć do garnka, zalać mlekiem i ugotować do miękkości, a następnie przetrzeć przez sito. W garnku rozpuścić masło, włożyć p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, polędwiczka, polędwiczki, cukinia, francuskie, dynia, ciasto, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, puree, słonecznik, ciasto francuskie, polędwiczki wieprzowe, sałatka, sałatki, pestki dyni i słonecznika, dania mięsne, wieprzowina, mięsa pieczone, puree dyniowe, salatka z jajkiem, sałatka ryżowa, lekkie sałatki

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.