Negimaki z shiitake

Negimaki z shiitake

Negimaki z shiitake

W Japonii gotowanie stanowi nierozerwalną część kultury. Sposób przygotowania potraw, gotowania i jedzenia jest sztuką, a estetyka, tradycja, religia i historia są może nawet ważniejsze od samego dania. Kuchnia japońska charakteryzuje się intensywnością smaków, oraz pieczołowitością ich serwowania. We wszystkich potrawach czuć smak każdego składnika. Panuje swoista harmonia między potrawą i produktami, które ją tworzą, a różnorodność używanych składników i sposobów przyrządzania jest ogromna. Negimaki z shiitake... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, sosy, marynaty, wołowina, szparagi, mięso, pasty, pasta, zupa, roladki, curry, ryż, potrawka, risotto, sałatka, sałatki, ciasto, śliwka, zielone szparagi, zupa grzybowa, risotto z grzybami, tajska zupa, mięso duszone, ryż smażony, ryż po chińsku, sałatka z ryżem, sałatka curry, lekkie sałatki, ryż z warzywami, dania chińskie

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.