Smażenie ryby w domowym „papirusie” to świetny sposób na uzyskanie soczystego, pełnego smaku dorsza bez konieczności używania dużej ilości tłuszczu. Naturalna „koperta” z pergaminu lub papieru do pieczenia sprawia, że ryba delikatnie się dusi, zachowując swój aromat i wilgotność. Oto przepis na dorsza w aromatycznej mieszance przypraw, zamkniętego w papirusie! Składniki: 2 filety z dorsza (świeże lub mrożone, dobrze rozmrożone) 2 arkusze papieru do pieczenia (ok. 30x30 cm) 2 łyżki oliwy z oliwek lub m... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...