Przepis na : obiad
Pieczoną kaczkę w całości robię zazwyczaj z dodatkiem pomarańczy lub jabłek, gdyż osobiście lubię smak mięsa podkreślony owocami. Poza owocami często do przyprawienia kaczki używam także ziół oraz innych przypraw, które nadają mięsu bardziej wyrazistego smaku. Całą kaczkę pieczoną przygotowuję głównie na specjalne okazje i Święta, znacznie rzadziej zdarza mi się ją przyrządzać na codzienny obiad. W pieczonej kaczce stawiam na chrupiącą skórkę, miękkie i soczyste mięso oraz pyszny smak. Przepis na pieczoną ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...