Ogórki konserwowe z chili

Ogórki konserwowe z chili

Ogórki konserwowe z chili

Ogórki konserwowe z dodatkiem papryczki chili są lekko ostre. Robię na zimę kilka słoiczków i najczęściej używam je jako dodatek do różnych sałatek. Składniki: ogórki konserwowe dowolna ilość Zalewa: 1 szk octu 10% Jamar 1 szk cukru 4 szk wody 2 łyżki soli Na każdy słoik: 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego gałązce koperku  3 ząbki czosnku 2 cienkie plasterki papryczki 2 plasterki cebuli Przygotowanie: Ogórki dokładnie umyć i powkładać do umytych i wyparzonych sł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Marzena, 8 września 2013 23:45:52

Super:) Uwielbiam takie lekko ostre, kupuje takie, sa naprawde pyszne:)

Aguś kulinarnie, 8 września 2013 23:54:57

Ale będziesz miała rewelacyjnie zapełnioną spiżarnię:)

Urszula - Proste potrawy, 9 września 2013 00:06:34

Robię na ostro, ale takich jeszcze nie przygotowywałam:)

Alina Waliczek, 9 września 2013 00:14:09

Na zimę trochę zapasów trzeba zrobić.

Łucja, 9 września 2013 00:24:01

pyszne :) zimą będą wielkim skarbem :D

Alina Waliczek, 9 września 2013 00:31:15

Nam też bardzo smakują.

Alina Waliczek, 9 września 2013 00:32:34

Tak, tak teraz trochę pracy jest ale w zimie to już tylko zejść do piwnicy i gotowe.

kruszyna, 9 września 2013 00:43:16

Lubię, gdy ogórki konserwowe mają ostrzejszy smak. Te na pewno są bardzo smaczne :)

z miłości do słodkości, 9 września 2013 12:01:12

Ja też miałam je w tym roku zrobić, ale zbrakło mi ogórków;):) Ale przepis czeka na przyszły rok:)