Ogórki konserwowe z dodatkiem papryczki chili są lekko ostre. Robię na zimę kilka słoiczków i najczęściej używam je jako dodatek do różnych sałatek. Składniki: ogórki konserwowe dowolna ilość Zalewa: 1 szk octu 10% Jamar 1 szk cukru 4 szk wody 2 łyżki soli Na każdy słoik: 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego gałązce koperku 3 ząbki czosnku 2 cienkie plasterki papryczki 2 plasterki cebuli Przygotowanie: Ogórki dokładnie umyć i powkładać do umytych i wyparzonych sł... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Super:) Uwielbiam takie lekko ostre, kupuje takie, sa naprawde pyszne:)
Robię na ostro, ale takich jeszcze nie przygotowywałam:)
Tak, tak teraz trochę pracy jest ale w zimie to już tylko zejść do piwnicy i gotowe.
Lubię, gdy ogórki konserwowe mają ostrzejszy smak. Te na pewno są bardzo smaczne :)
Ja też miałam je w tym roku zrobić, ale zbrakło mi ogórków;):) Ale przepis czeka na przyszły rok:)