Wiosenna zupa z klopsikami, młodą kapustą i kaszą bulgur Bardzo prosta i mega smaczna zupka jarzynowa z klopsikami i kaszą, to moja propozycja na wiosenny obiadek dla całej rodziny. Absolutnie nieskomplikowane i doskonale sycące danie. Polecam! Składniki: Zupa: 1 główka młodej kapusty 1-2 marchwie 3-4 ziemniaki 3 łyżki kaszy bulgur pół pęczka koperku ok 1,5 litra wody 1 łyżka mąki 50 ml śmietanki kremówki sól, pieprz. ziele angielskie, liść laurowy Klopsiki: 0,5 kg mięsa mielonego (wieprzowego l... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...