Feijoada, feijoada, feijoada....

Feijoada, feijoada, feijoada....

Feijoada, feijoada, feijoada....

Przyszedł i czas na feijoadę. Bardzo długo zbieraliśmy się do zamieszczenia tego wpisu. Hmmm, to brazylijska potrawa narodowa ale do pięknych i fotogienicznych nie należy. Feijoada nie stworzył wybitny kucharz jak sałatka Cezara. Feijoada powstała przez przypadek z tzw. resztek stołu a stworzyli ją niewolnicy pracujący na brazylijskich plantacjach.Plantatorzy z rodzinami zjadali najlepsze ich zdaniem części mięsa czy to wieprzowiny czy wołowiny a resztki tj. żeberka, uszy, nóżki, ogony, tłuszcze (boczek) oddawali ni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Brazylii

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Pięciu Przemian

Jest to chińska dieta pomagająca utrzymać równowagę ciała i duszy.

Czytaj dalej...

Autor

Polonesa i BrasileiroPolonesa i Brasileiro

Brasileiro gotuje, Polonesa notuje... poznaj sekrety brazylijskiej kuchnii...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, fasola, pomarańcze, kiełbasa, żeberka, papryka, boczek, cebula, sok, fasolka, warzywa, ziemniak, wieprzowina, kapustą, pierś, wołowina, ziemniaki, piersi, sałatka cezara, ryż, pączki, cukinia, bigos, skrzydełka, sałatki, kurczak, sałatka, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, czerwona kapusta

Inne przepisy z Smaki Brazylii

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.