Coelho ensopado czyli gulasz z królika po brazylijsku

Coelho ensopado czyli gulasz z królika po brazylijsku

Coelho ensopado czyli gulasz z królika po brazylijsku

Przepis na : obiad

Przyszedł czas i na królika. Pojawił się na naszym brazylijsko - polskim stole po raz pierwszy. Pierwszą część przygotowaliśmy w formie pieczonej (niestety był tak dobry, że znikł z naszego stołu zanim pomyśleliśmy że wypadałoby zrobić zdjęcia na nasz blog) a drugą porcję przeznaczyliśmy na gulasz. Składniki: pół kilo królika papryka zielona cebula kolendra świeża  kumin 2 łyżki 2 ząbki czosnku szczypta soli 2 kostki rosołowe drobiowe ocet winny biały 2 łyżki 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka oliwy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Brazylii

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta Pięciu Przemian

Jest to chińska dieta pomagająca utrzymać równowagę ciała i duszy.

Czytaj dalej...

Autor

Polonesa i BrasileiroPolonesa i Brasileiro

Brasileiro gotuje, Polonesa notuje... poznaj sekrety brazylijskiej kuchnii...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

królik, papryka, zupa pomidorowa, gulasz, drobiowe, ryż, kurczak, ziemniaki, obiad, kurczak z czosnkiem, kurczak z papryką , kurczak duszony na ryżu, kurczak z ryżem, kurczak pieczony, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczone ziemniaki, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z Smaki Brazylii

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.