Kefalonia kulinarnie

Kefalonia kulinarnie

Kefalonia kulinarnie

Kefalonia zachwyca! Bez dwóch zdań. W dzisiejszym poście skupię się na jej walorach kulinarnych, bo one, jakby nie było, są w tej mojej greckiej podróży niezwykle ważne. Nastawiłam się na prostotę. Grecka kuchnia nie jest mi obca, więc wiedziałam, czego się spodziewać. Chciałam po prostu zasmakować w prostym, świeżym jedzeniu. I udało się! A nawet powiem więcej – za każdym razem, jedząc, trafialiśmy do dobrej restauracji, do dobrego miejsca. Jedliśmy w nadmorskich tawernach, małych knajpkach przy morzu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

owoce morza, obiad, ryby, chleb, sałatka, sałatki, kolacja, zupa, pączki, ryba, dorsz, pancakes, arbuz, zupa rybna, ryba po grecku, zupa pomidorowa

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.