Bruschetta w słoikach

Bruschetta w słoikach

Bruschetta w słoikach

Bruschetta w słoikach Rewelacyjna włoska przekąska, idealna do grzanek i na chlebek z mozzarellą. Świetnie sprawdzi się w zimie, gdy sklepowe pomidory nie smakują już najlepiej, wystarczy wtedy wyjąć słoiczek i delektować się smakiem lata. Polecam!     Składniki: 2 kg pomidorów (użyłam pomidorów malinowych) Zalewa: 125ml białego wina 125ml wody 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 3 ząbki czosnku 2 łyżki siekanej świeżej bazylii 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego or... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.