Tatar z makreli wędzonej i awokado

Tatar z makreli wędzonej i awokado

Tatar z makreli wędzonej i awokado

Gdybym napisała, że do tej potrawy specjalnie kupiliśmy wędzarnię pewnie byście nie uwierzyli. No jasne, ja też, ale… wędzarnia jest. Akurat na „pierwszy ogień” poszła makrela, więc tatar z makreli wędzonej i awokado kłębił się w moich myślach już podczas wędzenia. Składniki: - 2 średnie makrele wędzone na ciepło - 1 dojrzały owoc awokado - 2 szalotki - sok z ½ cytryny - 3 łyżki oleju lnianego - natka pietruszki - pieprz cytrynowy Makrele wędzone pozbawiamy skóry i ości, kroimy w kostkę – przekładamy do mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makrela, awokado, makrela wędzona, ryby, przepisy na święta, ryba, łosoś, cytryna, awokado sałatka, przekąska, surówka, przekąski, przystawki, sałatka, sałatki, łosoś wędzony, ryby na święta, sałatka z makrelą, sałatka z wędzoną rybą, przekąski na ciepło, drugie danie, dania na gorąco, sałatka z łososia

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko