Romesco to hiszpański sos wywodzący się z rejonów Katalonii. Podstawą sosu są pomidory, papryka i migdały. Sos doprawia się oliwą, octem oraz czosnkiem. Sos romesco jest rodzajem zimnego sosu, co oznacza iż składników nie gotuje się ze sobą a jedynie łączymy zimne. Składniki sosu połączyć można w moździerzu lub zmiksować. Najczęściej sos romesco spotkać można podany z owocami morza i rybami, jest również serwowany z drobiem oraz z warzywami. Poniżej znajdziecie przepis na sos romesco , który zrobiłam na bazie cze... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...