Soczewiaki – pieczone pierogi z soczewicą

Soczewiaki – pieczone pierogi z soczewicą

Soczewiaki – pieczone pierogi z soczewicą

Soczewiaki to emblematyczne danie kuchni Podlaskiej. To prosta, dość łatwa do zrobienia, wegetariańska potrawa. Czas : 50 minut Poziom trudności: Nie za trudne Liczba porcji : 2 Soczewiaki to jedno z moich ostatnich kulinarnych zadziwień: dlaczego to pyszne danie wegetariańskie znane jest tylko w jednym regionie kraju? Soczewiaki są dla mnie kolejnym dowodem bogactwa polskiej kuchni. To typowe danie rustykalne, zdrowe, zrobione z prostych składników: ziemniaków, mąki i farszu na bazie soczewicy. Do soczewia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pierogi, sałatka, sałatki, placki ziemniaczane

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.