Soczewiaki – pieczone pierogi z soczewicą
Soczewiaki – pieczone pierogi z soczewicą
Soczewiaki to emblematyczne danie kuchni Podlaskiej. To prosta, dość łatwa do zrobienia, wegetariańska potrawa. Czas : 50 minut Poziom trudności: Nie za trudne Liczba porcji : 2 Soczewiaki to jedno z moich ostatnich kulinarnych zadziwień: dlaczego to pyszne danie wegetariańskie znane jest tylko w jednym regionie kraju? Soczewiaki są dla mnie kolejnym dowodem bogactwa polskiej kuchni. To typowe danie rustykalne, zdrowe, zrobione z prostych składników: ziemniaków, mąki i farszu na bazie soczewicy. Do soczewia... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz
Autor
Agnieszka Jablonska-Twaróg
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, pierogi, ziemniaki, grzyby, pieczarki, kluski, surówka, placki, sałatka, sałatki, obiad, pieczarki w cieście, placki ziemniaczane, salatka ziemniaczana, ciasto na pierogi, pieczone ziemniaki, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia
Inne przepisy z Niedzielny kucharz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję