Pstrągi czosnkowe jak ze smażalni [PRZEPIS]

Pstrągi czosnkowe jak ze smażalni [PRZEPIS]

Pstrągi czosnkowe jak ze smażalni [PRZEPIS]

Pstrągi według tego przepisu wychodzą niczym z dobrej smażalni nad łowiskiem. Przepełnione aromatem czosnku i ziół, po prostu pyszne. Składniki: dwa świeże wypatroszone pstrągi, najlepiej z łowiska lub zaufanego sklepu rybnego, 3 ząbki czosnku, kopiasta łyżka posiekanej pietruszki, łyżeczka suszonego majeranku, sok z połówki cytryny, sól, pieprz, mąka pszenna, olej. Zrób tak: pstrągi trzeba zamarynować, tylko wtedy będą naprawdę aromatyczne. Czosnek rozetrzyj z solą (łyżeczka z lekką górką) na pastę, połąc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.