Salsa dodatkiem na grilla

Salsa dodatkiem na grilla

Salsa dodatkiem na grilla

Długi, majowy weekend zachęca do wypoczynku na świeżym powietrzu. To doskonała okazja, by urządzić grilla, jak jednak sprawić, by menu szykowane na majówkę zaskoczyło gości oryginalnym smakiem? Można sięgnąć po salsę – sos, który ożywi każdą potrawę. Jaka salsa? Salsa po hiszpańsku to po prostu „sos”. Występuje w różnych wersjach, choć zazwyczaj mówiąc „salsa” ma się na myśli wersję roja (czerwoną), czyli sos z gotowanych pomidorów, cebuli, papryki, czosnku i kolendry. Bardzo podobny skład ma salsa cruda (surowa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu jakszef.pl

Autor

jakszef

pyszne i sprawdzone przepisy takich szefów kuchni jak: paul bocuse, gordon ramsay, michel roux, nigella lawson, jamie olivier, wojciech amaro i wielu, wielu innych.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mięso, mielone, placki, ryby, awokado, kurczak, ryba, sałatki, surówka, grill, sałatka, wieprzowina, dipy, tortilla, pieczywo, ryż, dynia, ser feta, pasty, pasta, rukola, majonez, mięso mielone, sos pomidorowy, sałatka z rukolą, sałatka z ryżem, sałatka meksykańska, kurczak z papryką , sałatka do pracy

Inne przepisy z jakszef.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.