Tori no Karaage krótka historia. Tori no Karaage. Na wstępie mój drogi czytelniku-podglądaczu wyjaśnię Ci, ale myślę, że oczywiście wiesz, co oznacza termin — Karaage 揚 げ — lub — kara — age. Mianowicie oznacza, technikę smażenia przeróżnych składników, oczywiście głównie mięs, ale także ryb, w dużej ilości oleju i to podwójnie. Wersja z kurczakiem to oczywiście — Tori no Karaage — pysznie chrupiący kawałek kurczaka, najlepiej udo, i zarazem soczyste i miękki w środku. Pochodzenie Tori no Karaage. Podzielmy słowo... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...