Kaczka w cydrze z karmelizowaną renetą, ziemniakami i winną kapustą włoską.

Kaczka w cydrze z karmelizowaną renetą, ziemniakami i winną kapustą włoską.

Kaczka w cydrze z karmelizowaną renetą, ziemniakami i winną kapustą włoską.

Kaczka.Szlachetny drób, który w naszym polskim wydaniu chyba najlepiej smakuje z owocami. Nie przepadam za kuchnią orientalną i wszystkie dalekowschodnie wersje nie łechtają mego podniebienia.Dziś coś prostego, wykwintnego i bardzo po polsku. Z nutą słodyczy i delikatnym, winnym posmakiem.Kaczkę podam z pieczonymi ziołowymi ziemniakami i winną sałatką z kapusty włoskiej i ogórka zielonego.Dzielimy na trzy.Do kaczki potrzebujemy:-kacze udka-cydr; szklanka-wino białe półwytrawne; szklanka -jabłko; złotą renetę-cukier ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu BaRepas

Autor

baRepas

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kaczki, jabłka, ziemniak, ziemniaki, kapustą, ogórki, włoska, cydr, koperek, surówka z kapusty, cytryna, sok, marynaty, udka , surówka, sałatka, sałatki, pieczone ziemniaki, sałatka włoska, masło czosnek, pieczone udka, pieczone jabłka, jabłka pieczone, pieczone ziemniaki z czosnkiem, sok cytrynowy, surówka z białej kapusty z czosnkiem i olejem, czosnek w ziołach

Inne przepisy z BaRepas

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.