Taką sałatkę robiłam w tamtym roku na próbę. Bardzo nam smakowała, tak więc i Wam polecam! Składniki: 1 duży kalafior 3 małe lub 2 duże czerwone papryki 1 duża cebula Zalewa: 5 szklanek wody 1 szklanka octu 10% 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka ostrej papryki 1/4 łyżeczki chilli cayenne 1 łyżka soli Na każdy słoik: 1 liść laurowy 2 kulki ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu 1/2 łyżeczki gorczycy Sposób wykonania: 1. Kalafior podzielić na różyczki. Wrzucić na lekko osolony wrzątek i podgrzewać do zagotowania się ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...