Panierowane pieczarki

Panierowane pieczarki

Jeśli macie małe pieczarki, polecam przygotować je jako ciepłą przekąskę lub składnik głównego dania. Wystarczy je opanierować i usmażyć. Mają fantastyczny smak. Są szybkie i łatwe w wykonaniu. Małym nakładem pracy i czasu uzyskacie naprawdę pyszne danie lub przekąskę 😋😋😊 Składniki : małe pieczarki (5 na osobę) jajko sól bułka tarta olej do smażenia Odciąć ogonki z pieczarek. Grzyby dokładnie oczyścić. Jeśli są na tyle brudne, że trzeba je opłukać, koniecznie trzeba je potem wytrzeć do sucha ręcznikiem papierow...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, pieczarki, przekąski, bułki, grzyby, sałatka, surówka, zapiekanka, zapiekanki, sałatki, obiad, ziemniaki, zapiekanka z ziemniakami

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.