Banalna sałatka jesienna...

Banalna sałatka jesienna...

Banalna sałatka jesienna...

Kolejna sałatka na kolejne leniwe niedzielne popołudnie.Składniki na 2 osoby:- dwie garści rukoli- 1 papryka zielona- 2 średnie czerwone pomidory- 4 jajkaSkładniki sosu:- 2 łyżki oliwy- 1 łyżka octu balsamicznego z modeny- sól wg uznania- 3 małe łyżeczki mioduNa dno salaterki ułożyć rukolę a jako drugą warstwę pokrojone w okręgi pomidory i paprykę. Wskazówka, oczyśćmy pomidory z pestek, zdaniem Brasileiro są niekorzystne dla zdrowia i powodują powstawanie kamieni. Gotujemy jajka i kroimy na 4. Polewamy sose... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Brazylii

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Autor

Polonesa i BrasileiroPolonesa i Brasileiro

Brasileiro gotuje, Polonesa notuje... poznaj sekrety brazylijskiej kuchnii...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pomidor, papryka, jajko, sosy, rukola, polewa, miód, sałatki, sałatka, sos do jajek, przekąska, przekąski, sos z octu balsamicznego , sałatka z rukolą, sałatka z papryki, sałatka z pomidorem, salatka z jajkiem

Inne przepisy z Smaki Brazylii

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję