Poniżej znajdziesz pomysł na rozkoszne francuskie śniadanie, które zyskało wielu miłośników na całym świecie. Chrupiące grzanki wiejskiego pieczywa skąpane w sosie beszamelowym, z szynką, cheddarem i jajem na twardo. Gorące śniadanie prosto z piekarnika, zwieńczone jajem sadzonym z półpłynnym żółtkiem. Do grzanek świetnie sprawdzi się garstka chrupiących sałat skropiona sosem vinegret oraz ulubiona kawa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Francuskie grzanki z beszamelem i jajkiem sadz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl