Francuskie grzanki z pieca Croque Madame

Francuskie grzanki z pieca Croque Madame

Francuskie grzanki z pieca Croque Madame

Poniżej znajdziesz pomysł na rozkoszne francuskie śniadanie, które zyskało wielu miłośników na całym świecie. Chrupiące grzanki wiejskiego pieczywa skąpane w sosie beszamelowym, z szynką, cheddarem i jajem na twardo. Gorące śniadanie prosto z piekarnika, zwieńczone jajem sadzonym z półpłynnym żółtkiem. Do grzanek świetnie sprawdzi się garstka chrupiących sałat skropiona sosem vinegret oraz ulubiona kawa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Francuskie grzanki z beszamelem i jajkiem sadz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.