Tradycyjny sos tatarski Klasyczny przepis na sos tatarski. Łatwy w przygotowaniu sos na Wielkanoc, który tak samo jak sos musztardowy i sos chrzanowy goszczą na świątecznym stole. Sos tatarski do jajek, pasztetów, wędlin, pieczonych mięs, bardzo często nazywany tatarski sałatka, gęsty i kremowy. Dobry sos po tatarsku nie może być rzadki. Zrobiony na basie majonezu z pikantnymi marynowanymi w occie dodatkami. Jak zrobić sos tatarski? Sos po tatarsku bez majonezu? Przepis na sos tatarski z 1838 roku Włó...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Zaczęło się bardzo niewinnie, od spisywania przepisów. Z czasem nabrało rozpędu i ze skromnej pasji zmieniło się w pełen etat. Zauważona przez innych, nie tylko mogę się spełniać i samorealizować, ale także rozwijać.Nigdy nie jest za późno aby zacząć coś nowego, aby się uczyć , aby obrać nowy kierunek. Mała pasja , często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.