Sos słodko-kwaśny ze świeżych warzyw

Sos słodko-kwaśny ze świeżych warzyw

Sos słodko-kwaśny ze świeżych warzyw

Sos słodko-kwaśny ze świeżych warzyw Pyszny i niezwykle aromatyczny sos do słoików z cukinią, papryką, pomidorami i cebulką, dzięki któremu można zrobić obiad w kilka minut. Warto mieć go na półce, gdy mamy mało czasu na przygotowanie posiłku, wystarczy podsmażyć kurczaka lub kiełbaskę, dodać sos i podawać z ugotowanym ryżem lub makaronem. Polecam!     Składniki: 2 kg młodej cukinii 1 kg papryki (u mnie papryka w trzech kolorach) 1 kg cebuli 2 łyżki soli Passata pomidorowa: 2 kg pomidorów 200g koncentr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.