Szparagi z ricottą i pesto

Szparagi z ricottą i pesto

Szparagi z ricottą i pesto

Zielone szparagi to roślina wieloletnia o długich pędach, które spożywa się po ugotowaniu, upieczeniu lub na surowo. Najlepsze i najczęściej używane są młode pędy szparagów , gdyż starsze sztuki mają twardą, a nawet zdrewniałą teksturę. Jako warzywo szparag bogaty jest w witaminę B6, wapno, witaminę C, cynk, magnez oraz wiele innych cennych witamin. Jest również dobrym źródłem błonnika jak i kwasu foliowego. Dania, do przygotowania których sięgnąć można po szparagi to wszelkiego rodzaju sałatki, gulasze, zupy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Autor

mecooks

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szparagi, tarta, kurczak, śniadania, przystawki, ryby, ryba, ciasto, gulasz, sałatki, sałatka, zupa, ciasto francuskie, boczek, potrawka, potrawka z kurczaka, przekąski, sałatka z kurczakiem

Inne przepisy z MeCooks

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.