Szparagi z ricottą i pesto
Szparagi z ricottą i pesto
Zielone szparagi to roślina wieloletnia o długich pędach, które spożywa się po ugotowaniu, upieczeniu lub na surowo. Najlepsze i najczęściej używane są młode pędy szparagów , gdyż starsze sztuki mają twardą, a nawet zdrewniałą teksturę. Jako warzywo szparag bogaty jest w witaminę B6, wapno, witaminę C, cynk, magnez oraz wiele innych cennych witamin. Jest również dobrym źródłem błonnika jak i kwasu foliowego. Dania, do przygotowania których sięgnąć można po szparagi to wszelkiego rodzaju sałatki, gulasze, zupy ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu MeCooks
Autor
mecooks
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
szparagi, tarta, kurczak, śniadania, przystawki, ryby, ryba, ciasto, gulasz, sałatki, sałatka, zupa, ciasto francuskie, boczek, potrawka, potrawka z kurczaka, przekąski, sałatka z kurczakiem
Inne przepisy z MeCooks
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję