Myślę, że każdy z nas, kto choć raz zastanawiał się, jaki jest idealny sposób na ugotowanie jajek. Jedni lubią bardzo twarde, drudzy pół na pół a jeszcze inni, gdy żółtko się wylewa. Niełatwo jest tak ustalić czas gotowania, być w pełni zadowolonym. W dalszej części postu przeczytasz parę porad, dzięki którym za każdym razem jajka będą takie jak zaplanujesz. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na początek warto wyciągnąć jajka z lodówki i odczekać, aż nabiorą t... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...