Przepis na : śniadanie
Szakszuka ze szpinakiem. Istnieje wiele wersji szakszuki. Od klasycznej z typowymi przyprawami, do tych bardziej wyszukanych. Szakszuka, to danie wywodzące się z kuchni tunezyjskiej i oznacza w dokładnym tłumaczeniu „wielki bałagan”. Bez względu na nazwę i jej znaczenie, szakszuka to wspaniała propozycja śniadaniowa. Szybka w przygotowaniu, sycąca i po prostu pyszna. Ja dziś prezentuję Wam jej mniej klasyczną wersję, bo z dodatkiem szpinaku. Uwielbiam zieleń na moim talerzu czy patelni. Ten prosty szpinakowy ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...