Szakszuka ze szpinakiem

Szakszuka ze szpinakiem

Szakszuka ze szpinakiem

Przepis na : śniadanie

Szakszuka ze szpinakiem. Istnieje wiele wersji szakszuki. Od klasycznej z typowymi przyprawami, do tych bardziej wyszukanych. Szakszuka, to danie wywodzące się z kuchni tunezyjskiej i oznacza w dokładnym tłumaczeniu „wielki bałagan”. Bez względu na nazwę i jej znaczenie, szakszuka to wspaniała propozycja śniadaniowa. Szybka w przygotowaniu, sycąca i po prostu pyszna. Ja dziś prezentuję Wam jej mniej klasyczną wersję, bo z dodatkiem szpinaku. Uwielbiam zieleń na moim talerzu czy patelni. Ten prosty szpinakowy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodkie okruszki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.