Przepis na turbota

Przepis na turbota

Przepis na turbota

Nad morzem coraz trudniej o pyszną flądrę, a coraz częściej można spotkać w smażalniach pysznego bałtyckiego turbota. Bo turbot to też ryba flądrokształtna, żyjąca w Bałtyku i co najważniejsze niezwykle delikatna i pyszna! Turbota możesz usmażyć, upiec, zrobić w panierce lub bez. Większe okazy jak mój nie zmieszczą się swobodnie na patelni, dlatego warto skorzystać w ich przygotowaniu z piekarnika. Mniejsze turboty o wadze do 1 kg możesz usmażyć bezpośrednio na maśle klarowanym, albo wcześniej obtoczyć w mąc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu nietylkopasta.pl

Autor

nietylkopastanietylkopasta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, kotlety rybne , owoce morza, kapustą, sałatka, kotlety, sałatki, zupa, pstrag, kolacja, surówka, kotlet, babki, zupa rybna, ziemniaki, ryż, kapusta kiszona, pieczone ziemniaki, sałatka z ryżem, ryż smażony

Inne przepisy z nietylkopasta.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.