Składniki : puszka kukurydzy z groszkiem Bonduelle (425 ml) puszka ananasa krojonego średni filet z kurczaka natka, przyprawa curry sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Kukurydzę z groszkiem osączyć z zalewy Umyty filet z kurczaka osuszyć i pokroić w drobną kosteczkę, posypać przyprawą curry, usmażyć, osączyć na papierze z tłuszczu Ananasa pokroić w małą kostkę Składniki połączyć, wymieszać, dodać pokrojoną natkę, ewentualnie do smaku sól i pieprz Na koniec dodać majonez i dobrze wymieszać składniki. Uważam, ż... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula