SŁODKO-SŁONA TARTA Z PIGWĄ, ORZECHAMI, MIODEM I SERKIEM BRIE

SŁODKO-SŁONA TARTA Z PIGWĄ, ORZECHAMI, MIODEM I SERKIEM BRIE

SŁODKO-SŁONA TARTA Z PIGWĄ, ORZECHAMI, MIODEM I SERKIEM BRIE

Pigwa to owoc, którego nie powinno zabraknąć w naszej diecie w okresie jesienno-zimowym, zawiera bowiem dużo witamin, głównie witaminy B i C oraz minerałów: wapnia, potasu, żelaza, magnezu i fosforu, które wzmacniają odporność organizmu. Proponuję Wam nietypową tartę słodko-słoną z pigwą, orzechami, miodem i serkiem brie.  Możecie przygotować tradycyjn ą dużą tartę lub małe tartaletki. Porcja dla 6 osób Czas przygotowania : 30 min. Czas pieczenia : 40 min. Chłodzenie : 1godz. Składniki na ciasto  : ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Autor

AngieAngie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, diety, ciastka kremówki, roszponka, fasolka, dieta, świąteczne przepisy, świąteczne, ciasteczka, fasola, tarta na słodko, przystawki, sałatka, sałatki, jajka z farszem, ciasto z orzechami, szybkie ciasto, ciasta z masa, świąteczne ciasteczka, ciasteczka swiateczne, ciasto francuskie, ciasto francuskie, salatka z jajkiem, szybkie sałatki, szybka sałatka, kruche ciasteczka, lekkie sałatki

Inne przepisy z Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.