SŁODKO-SŁONA TARTA Z PIGWĄ, ORZECHAMI, MIODEM I SERKIEM BRIE
SŁODKO-SŁONA TARTA Z PIGWĄ, ORZECHAMI, MIODEM I SERKIEM BRIE
Pigwa to owoc, którego nie powinno zabraknąć w naszej diecie w okresie jesienno-zimowym, zawiera bowiem dużo witamin, głównie witaminy B i C oraz minerałów: wapnia, potasu, żelaza, magnezu i fosforu, które wzmacniają odporność organizmu. Proponuję Wam nietypową tartę słodko-słoną z pigwą, orzechami, miodem i serkiem brie. Możecie przygotować tradycyjn ą dużą tartę lub małe tartaletki. Porcja dla 6 osób Czas przygotowania : 30 min. Czas pieczenia : 40 min. Chłodzenie : 1godz. Składniki na ciasto : ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Autor
Angie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, diety, ciastka kremówki, roszponka, fasolka, dieta, świąteczne przepisy, świąteczne, ciasteczka, fasola, tarta na słodko, przystawki, sałatka, sałatki, jajka z farszem, ciasto z orzechami, szybkie ciasto, ciasta z masa, świąteczne ciasteczka, ciasteczka swiateczne, ciasto francuskie, ciasto francuskie, salatka z jajkiem, szybkie sałatki, szybka sałatka, kruche ciasteczka, lekkie sałatki
Inne przepisy z Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Dodaj komentarz