Podpłomyki z solą i kuminem

Podpłomyki z solą i kuminem

Podpłomyki z solą i kuminem

Przepis na : śniadanie

Podpłomyki to bardzo proste do przygotowania placki z kilku składników. Dawniej wypiekane były na kamieniu czy blasze jako próba dla sprawdzenia temperatury w piecu chlebowym. Ja bardzo lubię ten wypiek jako dodatek do zup i sałatek. Świetnie smakują również jako przekąska do piwa czy wina albo do deski serów (zobacz poradnik Jak przygotować deskę serów ). PRZEPIS NA PODPŁOMYKI Z SOLĄ I KUMINEM Składniki na podpłomyki z sola i kuminem (ok 5-6 szt): ciasto: 500g mąki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 4 łyżki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dorota Smakuje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

DorotaSmakujeDorotaSmakuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, ciasto, mielone, sałatka, sałatki, zupa, przekąski, drożdżowe, przekąska, dieta, śniadania, ciasto drożdżowe, obiad, impreza, pizza , pizza przepis, pieczywo, ciasto na pizze, tani obiad, sałatka do obiadu, przekąski z ciasta na pizze, przekąski na impreze

Inne przepisy z Dorota Smakuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.