Przepis na : śniadanie
Jajko w awokado to mój kuchenny eksperyment. Nie wiedziałam jak inaczej wykorzystać awokado niż po prostu na kanapce lub jako krem czekoladowy (przepis niedługo!). Widziałam jajko sadzone w papryce.. pomidorach.. więc wpadł mi pomysł do głowy! Awokado nie sposób usmażyć (może kiedyś coś wymyśle) więc szybko włączyłam piekarnik i tak powstało to cudeńko. Jedna połówka dla mnie, druga dla mamy. Ja jadłam na ciepło, mama na zimno. W obydwu wersjach smakuje równie dobrze więc nada się i na śniadanie i ja... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...