Purée z brokuła

Purée z brokuła

Purée z brokuła

Brokuł to jedno z tych warzyw, które odnajduje się świetnie w zupach, zapiekankach czy sałatkach. Często jest głównym składnikiem ale równie często jest też dodatkiem. Jako dodatek brokuł może mieć formę pieczoną, gotowaną lub purée. Purée z brokuła , na które przepisem poniżej chcę się z Wami podzielić, przygotujecie w domu w mgnieniu oka. To purée ma kremową konsystencję i piękny zielony kolor. Przy zakupie brokuła do purée upewnijcie się, iż jest on świeży. Taki brokuł będzie miał bardzo intensywny zielon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.