Brokuł to jedno z tych warzyw, które odnajduje się świetnie w zupach, zapiekankach czy sałatkach. Często jest głównym składnikiem ale równie często jest też dodatkiem. Jako dodatek brokuł może mieć formę pieczoną, gotowaną lub purée. Purée z brokuła , na które przepisem poniżej chcę się z Wami podzielić, przygotujecie w domu w mgnieniu oka. To purée ma kremową konsystencję i piękny zielony kolor. Przy zakupie brokuła do purée upewnijcie się, iż jest on świeży. Taki brokuł będzie miał bardzo intensywny zielon... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...