Jajka duszone w grzybach, czyli jesienna szakszuka grzybowa

Jajka duszone w grzybach, czyli jesienna szakszuka grzybowa

Jajka duszone w grzybach, czyli jesienna szakszuka grzybowa

Przepis na : kolacja

Klasyczną szakszukę z pomidorami i papryką robię dość często. Jest to danie sycące, a także cieszące oko i podniebienie. Wykorzystując niesamowicie sezon niesamowicie bogaty w grzyby, postanowiłam zrobić jajka gotowane w grzybach, czyli coś w rodzaju szakszuki. Zawsze mam problem jak nazywać dania, które odbiegają od klasycznej wersji. Szakszuka kojarzy się przecież z pomidorami, a grzyby ich w niczym nie przypominają. Nazwijcie więc to danie jak chcecie, zupełnie po swojemu. Jedno nie ulega wątpliwości: je... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.