Ogórki kiszone

Ogórki kiszone

Ogórki kiszone

Zapewne wiele z Was zadaje sobie pytanie, jak zrobić ogórki kiszone, by były smaczne i jędrne. Jak je odpowiednio zawekować, aby były smaczne przez cały rok? Odpowiedź na te pytania znajdziecie w tym wpisie! Przepis na ogórki kiszone, który zaprezentuję Wam poniżej gości w moim domu od lat. Co roku przygotowuję kilkadziesiąt słoików z tego przepisu i zawsze wychodzą przepyszne. Moi domownicy uwielbiają ogórki kiszone. Zazwyczaj jemy je jako dodatek do obiadu, na kanapkę, a także same, jako przekąska. Ogórk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Alle Dobre!

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.