Domowa kiełbasa w słoiku – jak zrobić?

Domowa kiełbasa w słoiku – jak zrobić?

Domowa kiełbasa w słoiku – jak zrobić?

Kiełbasa w słoiku to pyszna i aromatyczna domowa konserwa wieprzowa – jak ją zrobić? U nas znajdziesz sprawdzony przepis krok po kroku oraz porady dotyczące pasteryzacji oraz tyndalizacji. Domowa kiełbasa w słoiku to świetny pomysł na przygotowanie pysznej wędliny praktycznie w każdej kuchni. Jak zrobić pyszną kiełbasę słoikową? My użyliśmy tylko mięsa wieprzowego, a dokładnie łopatki i surowego boczku. Uzupełnieniem jest zestaw odpowiednich przypraw, a potem już tylko gotowanie. Domowa kiełbasa w słoik... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Na Wypasie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Rafał RafałRafał Rafał

Lubie gotować, jeszcze bardziej lubię jeść.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słoik, kiełbasa, mięso, boczek, papryka, kanapki, sałatka, sałatki, wieprzowina, sosy, mielone, przetwory, mięso mielone

Inne przepisy z Kuchnia Na Wypasie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.