Kurczak bibimbap z kaszą orkiszową

Kurczak bibimbap z kaszą orkiszową

Kurczak bibimbap z kaszą orkiszową

Aromatyczne i niesamowicie pożywne koreańskie danie. Nasz kurczak bibimbap występuje w nieco spolszczonej wersji. Czas : 45 minut Poziom trudności: Nie za trudne Liczba porcji: 2 duże Kurczak bibimbap jest klasycznym daniem kuchni koreańskiej, składającej się ze smażonego mięsa, warzyw i jajek rozłożonych na ugotowanym, ciepłym ryżu. Jednym ze standardowych składników jest kimchi, czyli koreańska kiszona kapusta przyprawiona na ostro. W oryginalnej wersji przepis zawiera sporo lokalnych, czy narodowych składn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, ryż, grzyby, tarta, pieczarki, imbir, szpinak, sosy, kapustą, mięso, kasza gryczana, sałatka, sałatki, kapusta kiszona, sushi, kapusta pekińska, kurczak z ryżem, filet z kurczaka, pierś z kurczaka, ryż smażony, sałatka z kurczakiem, sałatka z ryżem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.