Marynowana papryka na zimę

Marynowana papryka na zimę

Marynowana papryka na zimę

Marynowana papryka na zimę Czerwona papryka marynowana to standard w mojej spiżarni. Sprawdza się i jako przystawka i jako dodatek do obiadu, do sałatek, ale również i na kanapkę. Taką paprykę robię od dawna, i według mojej skromnej oceny jest najlepsza ze wszystkich, a robiłam już wiele w tym zakresie:)  Składniki: papryka (kolor i ilość zależy oczywiście od waszych upodobań i możliwości) czosnek ziele angielskie ziarenka pieprzu liście laurowe cebula biała gorczyca olej zalewa: 0,5 l octu 10% 5 szkla... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu na moim stole...

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.