Krupnik z wędzonymi śliwkami – kuchnia podkarpacka

Krupnik z wędzonymi śliwkami – kuchnia podkarpacka

Krupnik z wędzonymi śliwkami – kuchnia podkarpacka

Krupnik z wędzonymi śliwkami – kuchnia podkarpacka Zapach suszonych śliwek to jeden z milszych grudniowych zapachów. Choć nie są one oficjalnym symbolem świąt, są ich cichym bohaterem ;) Suszone śliwki dodajemy do ciast, do mięs i do gotowanej kapusty. Podawane są z kaszą i z fasolą. Na słodko i na wytrawnie. Jako dodatek do zup i jako ich główny składnik. Na Kresach często dodaje się je do sałatek w towarzystwie włoskich orzechów, ale w połączeniu z orzechami są również doskonałym farszem do wigilijnych pierogó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śliwka, krupnik, zupa, pierogi, kurczak, sałatki, sałatka, ciasto, pierś z kurczaka, kapustą, filet z kurczaka, ciasto ze śliwką, kurczak wędzony , ciasto na pierogi, sałatka z wedzonym kurczakiem, sałatka z kurczakiem wędzonym , sałatka z kurczakiem, sałatka z selerem

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.