Kurczak konserwowy w słoiku, to prosty pomysł na przygotowanie mięsa drobiowego, które możesz wykorzystać zarówno na ciepło jak i na zimno. Będzie idealny jako baza do zupy, do szybkiego dania z patelni z kurczakiem, dodatek do sałatek lub pizzy. Często szykowaliśmy mięso z kurczaka w słoikach bez kości, ale ostatnio przekonaliśmy się, że kurczak z kością zdecydowanie lepiej smakuje. Natomiast wywar, jaki powstaje podczas gotowania jest bardziej esencjonalny i aromatyczny. Do naszego przepisu użyliśmy podudzi or... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Lubie gotować, jeszcze bardziej lubię jeść.