Sos do jajek i wędlin Wyśmienity wiosenny sosik do jajek, mięs i wędlin, który idealnie wpasuje się w wielkanocne śniadanie. Jest lekki, aromatyczny i wyrazisty w smaku, a przy tym bardzo łatwy i wręcz ekspresowy w wykonaniu. Polecam! Składniki: 4 łyżki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżeczka chrzanu 4-5 rzodkiewek 1 nieduży ogórek gruntowy (lub pół dużego ogórka) 1/2 pęczka szczypiorku 2 ząbki czosnku sól, pieprz, cukier *** W miseczce mieszamy majonez z jogurtem i chrz... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...