Sos do jajek i wędlin Wyśmienity wiosenny sosik do jajek, mięs i wędlin, który idealnie wpasuje się w wielkanocne śniadanie. Jest lekki, aromatyczny i wyrazisty w smaku, a przy tym bardzo łatwy i wręcz ekspresowy w wykonaniu. Polecam! Składniki: 4 łyżki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżeczka chrzanu 4-5 rzodkiewek 1 nieduży ogórek gruntowy (lub pół dużego ogórka) 1/2 pęczka szczypiorku 2 ząbki czosnku sól, pieprz, cukier *** W miseczce mieszamy majonez z jogurtem i chrz... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...