Sos do jajek i wędlin

Sos do jajek i wędlin

Sos do jajek i wędlin

Sos do jajek i wędlin Wyśmienity wiosenny sosik do jajek, mięs i wędlin, który idealnie wpasuje się w wielkanocne śniadanie. Jest lekki, aromatyczny i wyrazisty w smaku, a przy tym bardzo łatwy i wręcz ekspresowy w wykonaniu. Polecam!     Składniki: 4 łyżki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżeczka chrzanu 4-5 rzodkiewek 1 nieduży ogórek gruntowy (lub pół dużego ogórka) 1/2 pęczka szczypiorku 2 ząbki czosnku sól, pieprz, cukier     *** W miseczce mieszamy majonez z jogurtem i chrz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.