Jajka faszerowane na cztery różne sposoby. Przepisy, które sprawdzą się na Wielkanoc

Jajka faszerowane na cztery różne sposoby. Przepisy, które sprawdzą się na Wielkanoc

Przysmak, który przyrządzamy zawsze na święta wielkanocne – jajka faszerowane. Można je podać na wiele różnych sposobów. Mamy dla was cztery pyszne propozycje. Przepis na jajka faszerowane z tuńczykiem Składniki: 8-10 jajek ugotowanych na twardo, puszka tuńczyka w oleju (kawałki), pół małej cebuli, pół pęczka świeżego koperku, mały ogórek konserwowy, łyżka musztardy, łyżka majonezu, i dodatkowy majonez do posmarowania talerza, sól, pieprz. Kliknij, aby przejść do całego przepisu. Przepis na zielone j...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.