Grzyby w occie - przepis uniwersalny mojej babci.

Grzyby w occie - przepis uniwersalny mojej babci.

Grzyby w occie - przepis uniwersalny mojej babci.

Grzyby do octu wkłada się od pokoleń. Jest to bardzo skuteczny sposób, by zachować je na długo. Takie marynowane borowiki, podgrzybki czy nawet pieczarki są idealnym dodatkiem do sałatki jarzynowej, czy zupy jarzynowej (taki zwyczaj mój Małżonek wyniósł ze swojego domu rodzinnego).  Niektórzy kładą grzybki jako zakąskę - w każdym razie, warto mieć kilka słoiczków, zwłaszcza kiedy grzybów w lesie jest nadmiar. Przepis wrzucam na bloga raczej samolubnie ;-) Bo w sieci jest podobny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja Smaków - blog kulinarny

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.