Używanie warzyw liściastych do zawijania pozostałych składników dania to z jednej strony pomysł jakby wszystkim znajomy (wykorzystujemy go przecież w serwowanych na ciepło gołąbkach), a z drugiej mało popularny i lekko szarlatański – na pierwszy rzut oka. Znane nam są tortille, papier ryżowy, pity, w których można umieszczać przeróżne dodatki, ale sałata…?, boćwina…? A jednak sposób to prosty i w swej prostocie genialny. Ulubione warzywa, kawałki mięsa, pasty strączkowe – wszystko to możemy zamknąć przy pomocy du...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...