W tym roku w moim ogródku miałam sporo małych buraczków. Postanowiłam, więc zamknąć je w słoiku. Będą w sam raz na zimę. Podam je jako dodatek do obiadu, takie całe malutkie lub do sałatek, utarte lub pokrojone. Jak macie małe buraczki to polecam Wam moją recepturę. Zróbcie. Potrzebujemy: Na zalewę: pół szklanki octu 10 % 3 szklanki wody 6 łyżeczek cukru 5 łyżeczek soli kilka liści laurowych kilka ziaren ziela angielskiego Dodatkowo: około 2 kg małych buraczków ćwikłowych Wykonanie pysznych buraczków w zalewie: ... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...