Bezmięsny tatar przygotowany z ugotowanego buraczka ćwikłowego, podany z dodatkiem sosu chrzanowego to danie, które z powodzeniem zaserwować można na przystawkę . Oczywiście jest to tatar warzywny , zupełnie nie zawierający mięsa, więc jeśli ktoś sugeruje się samą nazwa tego dania, która zawiera słowo “tatar” i przez to w daniu tym oczekuje mięsa, to go tutaj nie znajdzie. Podstawą tego wegetariańskiego tatara jest ugotowany burak ćwikłowy , który po obraniu i pokrojeniu w małą kostkę łączę z c... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.
Czytaj dalej...