Pasta z avocado i tuńczyka z jajkiem - do przygotowania w 5 minut, idealna na grzanki na pyszne śniadanie lub przekąskę. Ja pokroiłam kawałki avocado i jajka dość grubo, bardziej to przypomina sałatkę, ale jak wolicie bardziej gładkie i zwarte pasty to posiekajcie drobniutko. Zdrowo, lekko i pysznie. Pasta z avocado i tuńczyka z jajkiem Składniki: 1 opakowanie tuńczyka w zalewie własnej 1 miękkie avocado 1 jajko ugotowane na twardo pęczek szczypiorku 3 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny sól, piepr... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...